dilluns, 3 de novembre del 2014

Sonia Martin


Què és més gran Tenerife o Fuerteventura??


2 comentaris:

  1. Interessant aquests càlculs i les diferents maneres d'anar cercant solucions a la pregunta que ha surgit? Important també situar a l'espai (mapes, plànols,...) allò que centra el nostre interès.
    Jo em pregunto: com a mestra, com has situat als alumnes per arribar aqui, on has posat la mirada, perquè li has donat més importància a aquesta pregunta que a altres?

    ResponElimina
  2. Hola Sonia, situar i localitzar llocs és una activitat que la nostre especie ja havia de fer en els seus orígens. A Atapuerca no totes le coves tenien la metaixa funció, els nostres avantpassats fèien dies de camí per trobar pedres per tallar o fer foc. Els descobridors necessitàven referències per situar les illes i les terres descobertes… va ser l'inici de la geografia i de la geometria. Sapiguer si una cosa és més gran que una altra és una altra activitat ancestral. Una necessitat que es resol a través de comparar i a mida de comparar la humanitat va anar establint acords, regles, instruments i manres de fer que van donar lloc a la mesura. Comparar és mesurar. Saber què és més gran Tenerife o Fuerteventura és comparar àrees (superficies)
    Perdona per tot aquest rotllo, només volia reflexionar sobre la importància des del punt de vista curricular de la pregunta que teniu.
    M'obren la curiositat les imatges de puzzle, i el quadrat de la fotografia vinculats a nombres i ratlles que vinculen els nombres. Molt, molt interessant. Felicitats.

    ResponElimina