dilluns, 3 de novembre del 2014

VICTOR GUILLAMON

La sorpresa és el desig pel coneixement.

4 comentaris:

  1. L’infant troba la motivació interna necessària per aprendre, el desig per aventurar-se a descobrir el món que l’envolta.

    Habitada des del neolític, moltes llegendes parlen d'ella. Cau de bèsties en deien alguns, ciutat subterrània d’altres.
    Quins misteris ens esperen a la Cova Simanya?
    A on ens conduirà?

    ResponElimina
  2. L'infant es fa preguntes, mira, observa. Què fa el mestre per seguir a l'infant en les seves motivacions?

    ResponElimina
  3. Suposo que hauria de ser el company de viatge. Aquell que manté viva en l'infant la inquietut. Orientador, suport i guia en situacions de neguit i bloqueig. Engrescador amb preguntes autèntiques que permetin replantejar qüestions o problemes que es generin de la dinàmica de l'equip.
    Suposo que va per aquí la resposta, no?
    Continuem parlant.

    ResponElimina
  4. Sortir fora de l'escola, a l'aire lliure eixampla els esperits i obre els sentits. La neurociència ens diu que sortir a l'aire lliure es beneficiós pel desenvolupament del nostre cervell.
    Sortir per passar-ho bé, per conviure és fantàstic, recomenable, necessari. Sortir per connectar amb el coneixement que ha anat el·laborant la humanitat també.
    Anar a la cova Simanya, ummm… una oportunitat per agafar una imatge sobre què és un torrent, per tenir una mirada sobre el relleu i el paisatge, sobre l'aigua: com s'ha format la cova? Com hi arriba l'aigua? Hi ha el mateix material al terre on trepitxo que al sostre? Com és la roca? Savies que aquesta muntanya fa entre 40 i 60 milions d'anys era un delta d'un riu? Què deu haver passat? On hi ha més vegetació al camí abans d'arribar al coll d'Eres o passat el coll camí de la cova? Com es què passa això?…
    Mil preguntes i altres que podrien ser motiu de fer una excursió.

    ResponElimina